29. syyskuuta 2014

ROSA 9KK

Rosalla tuli kahdeskymmenes tätä kuuta 9kk täyteen, ja sen kunniaksi luvassa paljon kuvia sankarista (voiko joku muuten kertoa, miks mun kuvat muuttuu bloggeriin ladattaessa inhottavan rumiksi rakeisiksi? Eikä vaan bloggerissa, vaan myös tinypic, jne... Ärsyttävää). HUOMATKAA MELKEIN JOKA KUVASSA MEIDÄN RETALE TAUSTALLA...



Yhdeksänkuinen Rosa osaa jo paljon. Hän osaa mm. nousta istumaan, istua ilman tukea, nousta seisomaan tukea vasten ja kävellä siinä. Meillä liikutaan konttaamalla ja ryömimällä jo kamalaa vauhtia etiäppäin. Höpötystä tulee paljon ja monet lauseet/sanat ymmärretään, esimerkiksi: ei, kuka siellä on, avaa suu, haluatko maitoa ja katso. Tyttö vilkuttaa ja nyökyttää päätään. Rosa tykkää keinumisesta ja vaunulenkeistä, kissoista ja koirista. Rosa ei enää niinkään retuuta meidänkään elukoita, vaan silittelee nätisti - silloin kun koirat sattuu kiinnostamaan. Jatkuvasti saa vahtia ja juoksennella perässä, meillä kun ei enää paikoillaan pysytä!



Yöunensa Rosa nukkuu edelleenkin hyvin ja useimmiten myös käy illalla nätisti nukkumaan. Päiväunet sitten onkin kokonaan toinen juttu. Nukuttamiseen menee yleensä puolesta tunnista puoleentoista tuntiin, ja rattaissahan Rosa ei nuku lainkaan. Jospa sieltä viimeinkin kaiken kiukuttelun jälkeen tulisi edes se yksi pikkiriikkinen hammas? Ruokailun kanssa ei ole ollut ongelmia, eikä ole nytkään. Kaikki maistuu hyvin ja suu aukeaa lähes aina reippaasti uutta lusikallista varten. Rosa tykkää puuroista mielettömän paljon. Edelleenkin teen soseet itse (lukuunottamatta kalaruokia ja hedelmäsoseita) ja tykkään tehdä aina viikon satsin kerralla pakkaseen. Eniten Rosa pitää kaikenmoisista kanaruoista. Sorminaposteltavaa tarjoan joka päivä: kurkkua, maissinaksuja, paprikaa, viinirypäleitä, luumua yms. Sormiruokailuhetki on myös koirien suosikkihetki.

Rosa viihtyy lattialla yksikseen lelujensa kanssa. Äidin tai isin seura ei pahemmin kiinnosta. Sohvaa ja tv-tasoa vasten kiipeily on Rosan lempipuuhaa. Kaikki pienimmätkin roskat löytää tiensä tytön suuhun salaman nopeasti (jouduttiin yks päivä käymään päivystyksessäkin, kun neitokainen oli mummolassa ollessaan saanut jostain napattua pienen askartelutarran ja tunkenut sen kurkkuunsa). Hereilläoloaika meneekin lattialla touhuillessa tai ulkosalla keinumassa. 



Mittoja en osaa teille kertoa, kun seuraava neuvola on vasta ensi kuussa, mutta puntarilla käytettiin joku aika sitten typyä ja painoa oli n. 10kg. Vaihdettiin vaippakoko libero 5 housuvaippoihin (aiemmin housuvaipoissa oli käytössä 4). Vaatekoko vaihtelee hurjan paljon. Sen tiedän, että reilusti yli 70cm on pituutta, mutta vaatteet menee 68cm:stä ylöspäin. Pukeminen ei kuitenkaan ole enää kivaa.

Sellainen se meidän yhdeksänkuinen vipeltäjä nyt on. Hyvää maanantaita ja mukavaa alkuviikkoa kaikille. Ensi viikolla luvassa vähän kauneuspainotteisempaa kirjotusta, kun taas tällä viikolla höpisen lähinnä meidän arjesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

feel free to comment!